Tervetuloa koirahierontaan!

Olen Tampereen koirahierojakoulusta valmistunut urheilukoirahieroja. Teen koirahierontaa kotonani Itä-Vantaalla Matarissa sekä kotikäynteinä. Käytössäni on myös 3B-luokan Theralux-laserhoitolaite.

Koirahieronta on kaikille koirille sopivaa ja tarpeellista lihashuoltoa sekä terveyttä ja hyvinvointia ylläpitävää hoitoa. Lue lisää koirahieronnan hyödyistä täältä! Koiran ei tarvitse osata maata paikallaan hieronnan ajan – myös istuen tai seisten saadaan hierottua. Kunhan koira tottuu hierontaan ja käsittelyyn, se yleensä myös rentoutuu helpommin.

Minkä palvelun valitsen?

Jos haluat varata ensimmäiselle käynnille koirallesi lyhyemmän ajan (esimerkiksi pennulle tai varautuneelle koiralle), voit varata 30 min tutustumiskäynnin. Tutustumiskäynnillä koirasi pääsee totuttelemaan hierontatilanteeseen ja sen keho käydään samalla kevyesti läpi. Muussa tapauksessa suosittelen valitsemaan tunnin ajan, jolloin koira ehditään hieroa kunnolla. Jos sinulla on kaksi koiraa, jotka tarvitsevat hierontaa, saat hoidatettua ne samalla käynnillä hieman edullisemmin valitsemalla kahden koiran ajan (yhteensä 2 h).

Valitsen sopivan hoidon ja otteet aina koiran mukaan – hieronta voi olla joko rentouttavaa ja rauhoittavaa tai tehokkaampaa urheiluhierontaa, tai jotain näiden väliltä. Perinteisemmän koirahieronnan lisäksi olen opiskellut faskia- eli lihaskalvokäsittelyä ja hyödynnän myös tätä tekniikkaa hoidoissani.

Laserhoidot

Koirahieronnan lisäksi tarjoan laserhoitoa 3B-luokan Theralux-laserilla koira-asiakkailleni. Käytän laseria tarvittaessa myös hierontakäynnin ohessa, mutta voit varata myös erikseen ajan laserhoitoon. Laserhoito sopii erinomaisesti mm. pehmytkudosvammojen, lihaskireyksien ja leikkausarpien hoitoon. Lue lisää laserhoidon hyödyistä täältä!

Tullessasi kuntoutettavan koiran kanssa ensimmäistä kertaa laserhoitoon, suosittelen varaamaan 30 min ensikäynnin, jolla tehdään samalla laserhoitosuunnitelma (hoidettavat alueet, hoitokertojen määrä ja tiheys). Jatkokäynnit ovat kestoltaan joko 15 tai 30 min:

  • 15 min käynnillä ehditään hoitaa pääosin 1 alue, esimerkiksi toisen puolen olka tai iliopsoas tai leikkausarpi
  • 30 min käynnillä ehditään hoitaa useampi alue, esimerkiksi molemmat puolet samasta alueesta (sekä vasen että oikea olka jne.) tai 2-3 eri aluetta

Hoitotila

Hoitotilani on rauhallisella pientaloalueella asuntoni yhteydessä sijaitsevassa varastotilassa. Tilan rajallisen koon vuoksi ns. jättirodut (kokoluokkaa nöffi tai isompi) on parempi hoitaa kotikäyntinä. Ulkoiluttaessasi koiraasi ennen tai jälkeen hieronnan katsothan, että koirasi ei tee tarpeitaan naapureiden postilaatikoiden/aitojen nurkkiin.