Olen vuonna 1993 syntynyt agilityurheilija ja omistan kolme shetlanninlammaskoiraa:

  • Isla (Linnaisten For Your Eyes Only, s. 2015) RTK2, Agi medi3, FI AVA-H
  • Noki (Pilvimarjan Björndalen, s. 2018) Agi mini1
  • Havu (Minimonsin Texas in My Soul, s. 2021)

Koulutustaustani

  • Agilityn apuvalmentaja AVA1, 2019 (Suomen Agilityliitto)
  • Urheilukoirahieroja, 2021 (Tampereen koirahierojakoulu)
  • Urheilukoiran fyysinen harjoittelu, 09/2022- (MoveWell/Tanja Partanen)

Täydennyskoulutukset:

  • AVA2-moduuleja: Tavoitteellisuuden tukeminen, Ratataidot, Ihmisen oppiminen
  • Arcanum – koiran faskiat sekä nivelten manipulaatio, 2021 (naprapaatti Annika Tähtinen)
  • Funktionaalinen faskia 1, 2022 (Suomen Koirahierojayhdistys, Päivi Kilponen & Virpi Turunen)

Agilityfilosofiani

Ohjaajana arvostan itsenäistä, itsevarmaa ja teknisesti taitavaa koiraa. Keskityn vahvaan esteosaamiseen ja suullisiin käskyihin, sekä ohjaajan osalta erilaisten ohjaustekniikoiden hallitsemiseen.

Kouluttajana panostan yksilöllisyyteen. Yksikään koirakko ei ole samasta muotista valettu, vaan jokaiselle löydetään omat työkalut ja ratkaisut.

Agilityharrastukseni on alkanut ”vasta” vuonna 2016, kun sheltti Isla tuli taloon. Islan myötä innostuin lähtemään koirakouluun agilityn pentukurssille kokeilemaan lajia, ja sille tielle jäinkin. Koirakoulussa opeteltujen alkeiden jälkeen hakeuduin jäseneksi HSKH:lle, ja siellä olemme treenanneet siitä lähtien. Kisaaminen ei alun perin kuulunut tavoitteisiin, mutta starttasimme Islan kanssa ensimmäiset ykkösten kisat syyskuussa 2017. Nykyään kisaamme Islan kanssa 3. luokassa.

Kun toinen shelttini Noki tuli taloon, jouduin opettelemaan monta asiaa koiran koulutuksesta uusiksi. Isla ja Noki ovat aivan toistensa vastakohtia harrastuksissa – siinä missä Isla on edennyt vauhti edellä, Noki on aina tehnyt kaiken ajatus edellä. Nokin kanssa on ollut mielenkiintoista opetella asioita aivan eri vinkkelistä kuin aikoinaan aloittelijana Islan kanssa. Nokin kanssa harrastamme agilityn ohessa myös hoopersia, joka on ollut oiva laji kohottamaan pienen shelttipojan itsevarmuutta.

Harrastustaustani

Olen kouluttanut agilityä vuodesta 2017 alkaen, jolloin aloitin agilityn apukouluttajana kokeneemman seurakaverin apuna. Agilityn kouluttaminen on kiehtovaa – vaikka koulutat koirakkoa, oikea haaste on opettaa ohjaaja kouluttamaan omaa koiraansa ja itseään. Kiinnostus kouluttamiseen on kasvanut matkan varrella, ja kävin vuonna 2019 SAGIn AVA1-kurssin aloittaakseni matkani kohti agilityvalmentajuutta. Kesällä 2020 perustin oman toiminimen, Tmi Emeni, voidakseni toteuttaa omaa intohimoani aiempaa täyspainoisemmin. Tammi-lokakuun 2021 aikana suoritin myös urheilukoirahierojan opinnot Tampereen koirahierojakoulussa.

Agilityn lisäksi olen harrastanut ja kisannut rally-tokoa sekä kokeillut noseworkiä ja paimennusta.

Saavutuksiani agilityn parissa

Joukkue-SM 6. / 2019 / Isla
Shetlanninlammaskoirat ry

PiirM-joukkue 2. / 2020 / Isla
Etelä-Suomen Sheltit ry

PiirM-joukkue 1. / 2022 / Isla
Hakunilan seudun koiraharrastajat HSKH ry

Yksilöpiirinmestaruuskulta / 2022 / Isla

SM-yksilö 12. / 2022 / Isla